9 november 2009

Naaimachine is weer terug

Inspriratie- Inspiration
Structuur - Structure

Dit keer geen quiltfoto's, want we zijn in huis aan het klussen en daardoor voel ik niet de ruimte om iets te maken in de woonkamer (tevens mijn werkplek). Het huis knapt wel enorm op.
This time I don't have any quilt pictures. We are painting in our living room and I don't feel free to play around with fabric. Our house is becoming more beautiful every day.

Mijn naaimachine is weer terug. Hij was even bij de winkel voor een reparatie. Het bleek dat de steppenmotor kapot was. Daardoor deed de borduurunit zo raar. Of hij het nu goed doet weet ik nog niet. Hij maakt wel meer lawaai. Het klinkt alsof deze motor niet goed geolied is. Hoe dan ook hij doet al meer dan eerst. Inmiddels heb ik weer iets gemaakt dat er goed uitzag. Maar, helaas ook iets waar het er aan de achterkant niet goed uit zag: allemaal draden die door elkaar zitten. Ik moet nog uitproberen of dat aan de onderdraad ligt. Wordt dus vervolgd.

My sewing machine has been repaired. I just got it back. The motor of the embroidery unit was broke. Now I've got a new motor, that is making some more noise. The first result was promising. I made something that looks good. But the second thing I wanted to make was only nice on the top. The back showed a lot of threads, that weren't supposed to be there. Maybe that is beceause I changed the bobbin thread. I will check this out tomorrow.

Vandaag kreeg ik een mailtje van de Stofmeid. De cursus Surface Design van Ans Kastein gaat niet door. Dat is heel erg jammer, want ik had me er zo op verheugd om volgende week een dagje heerlijk actief te zijn. Dat inspireert me enorm en dat heb ik nu wel even nodig. Ik zit namelijk weer in een creatief dal. Het lijkt wel of ik zo'n dal altijd even nodig heb. Werkt dat bij jullie ook zo? Als ik eenmaal weer aan iets begonnen ben, gaat het wel weer goed.

Today I got an email that the course Surface Design of Ans Kastein has been cancelled. That is such a pitty. I really wanted to go out next week to get inspired. That is what I need right now. It seems to be a fact that there has to be a time without any inspiration, before I get started. And at the moment I am able to start, I am all inspired again. That is the moment that I can create, and everything goes well. Do you have the same problem?

Wat ik jullie wil vragen is of jullie een favoriete manier hebben om foto's op stof af te drukken. Zelf heb ik dit nog niet gedaan, maar voor mijn volgende quilt denk ik er over om gebruik te maken van deze techniek of om iets te doen met zeefdrukken. Dat heb ik ook nog nooit gedaan.

What I wanted to ask you all, is if you have a favorit way to print photo's on fabric. I did not do this yet, but I am thinking about using this technique in my next quilt. Or I will do some screenprinting. I have never done that either.

13 opmerkingen:

hannie zei

Foto's afdrukken op stof, doe ik regelmatig met sheets. Het zijn kant en klare katoenen of organza lappen, met papier erachter. Werkt prima in de printer. Ook werk ik vaak met gelmedium. Adruk maken op A4 in de printer, en de stof en de afdruk insmeren met gelmedium. Goed aandrukken, laten drogen,en het papier eraf weken en met sponsje voorzichtig de resten eraf halen. (geeft een minder netjes) en stugger effect.Wel interessanter!( Heb ik gebruikt in de Thrillertime. Maar misschien ken je deze technieken al? Jammer dat je workshop niet doorgaat. maar er komt misschien nog een gelegenheid? Succes!

hannie zei

Was ik nog vergeten om het zeefdrukken te melden. Is echt leuk om te doen. Ik werk altijd met thermofaxsheets. Laat ik maken bij Zijdlings in Tilburg. Niet zo duur. maar er zullen bij je in de buurt ook wel adressen zijn,die ze kunnen maken!

Lynn zei

I use papers that are cloth on one side and paper on the backs which go into my printer. I simply move the photo to the paper as I'd do for printing any photo. Then I iron the picture and then tear away the paper backing and sew the cloth to my piece I am working on.
This is the simply way.
I"ve been reading lately about making my own cloth/paper for printing on but haven't tried it yet. Would be cheaper in the long run. Let us know how you do.

Happy pretty new house!

Margeeth zei

Klussen, brrr. Nou ja, hopelijk wordt het wel mooi.
Foto's afdrukken op stof doe ik met van die speciaal geprepareerde velletjes. Je kunt er ook spul voor kopen dat je ze zelf maakt, maar dat vind ik weer teveel gedoe.
Ook gebruik ik wel t-shirt transferpapier (van de hema), dat is wat goedkoper, maar het wordt wel een beetje plastic-achtig. Wat ik ook wel doe is de foto afdrukken op onbewerkte stof en dan eroverheen bedorduren. De stof daarna in de wasmachine de inkt eruit wassen zodat je alleen het borduurwerk over hebt.

Suus zei

Wat jammer dat je workshop niet door gaat. Misschien een leuke tip bij trapsuutjies is in het voorjaar ook een leuke workshop ( zeefdrukken en een van Dyanne Cevaal)Ik print zelf altijd op geprapareerde stof, ik vind dat iets matter dan de t-shirt transfer van de Hema. Het is ook net wat je mooi vind in je werkstuk.En als er bij ons geklust moet worden, dan komt er bij mij ook niets uit mijn vingers. Succes nog even.

Sandra zei

Ik gebruik altijd Bubble jet set 2000. Geeft hetzelfde effect als de voorgeprepareerde stof met papieren achterkant met als voordeel dat je gewoon je eigen stof kunt gebruiken. Ik vind het vaak mooier om dezelfde soort stoffen te gebruiken.
Heeft trouwens nog lang geduurd met je naaimachine. Hoop dat het nu verder goed werkt. Wel embroidery naalden gebruiken!

Laura zei

Die foto's gaan nu wel lukken met zoveel goede advies. Wou even zeggen dat ik het een leuke tip vond dat van de workshops bij Trapsuutjies (LOL)

lisette zei

hi corryna i don't know what the dutch responses were but i iron my fabric onto freezer paper and just feed it through my inkjet printer. if the colour's not quite right i use fabric paint.

have fun :)

Sonja Thalen zei

Jammer dat je workshop niet door gaat, ik heb mij bij haar in het verleden ook op gegeven, en iedere keer ging het niet door.Foto's druk ik net als Hannie af op dezelfde manier, werkt perfect. In een boek van Sandra Meech staat ook een techniek. Zeefdrukken kan op verschillende manieren, met een leeg scherm of thermofax, tegenwordig gebruik ik ze allebei, de verf bestel ik de laatste tijd bij trapsuutjes in liter verpakking.Bij mij is zeefdrukken een soort verslaving geworden, ergens op mijn blog heb ik een werkwijze gezet, met foto's.En ook ik wil allerlei dingen uit gaan proberen.Succes.

Jacquelines blog zei

Kan hier niet veel tips meer aan toevoegen, alles is al gezegd. Jammer van je creatieve dip, kom een dagje naar Zeeland zou ik zeggen:-)

ina zei

Hallo Corryna,
Ja die creatieve dip - heel herkenbaar. Wat betreft de foto-transfer - ik doe het een beetje als Margeeth; er is veel mogelijk en iedere techniek heeft een ander resultaat.
We zien elkaar binnenkort, moet ik een peptalk voorbereiden??
Liefs,Ina.

maggi zei

Sorry to hear that your course was cancelled. I use PFD fabric and spray baste it onto printer paper which then goes straight through the printer.

Gerda zei

Even een berichtje over de draden onder je borduurwerk. Het kan er aan liggen dat je, wanneer je van draadkleur wisselt, de voet niet omhoog doet. Dan komt de bovendraad niet goed tussen de spanning-schijven.
Nog een tip:
bij problemen met de onderdraad moet je de oorzaak altijd bij de bovendraad zoeken en omgekeerd!