26 februari 2008

Eerste keer stofverven met Procion verf


Na een korte mailwisseling met Sandra heb ik besloten om nu eindelijk de knop om te zetten en ook aan de gang te gaan met textielverf, en wel Procion verf. Ik heb bij Dreamline meteen een startersset gekocht met potten van 100 ml er in. Ik had geen idee hoeveel ik hiermee zou kunnen verven, maar nu ik het heb, denk ik dat het heel veel is. Vanavond heb ik de verf dus voor de eerste keer gebruikt. Ik heb drie kleuren in potjes gedaan en heb lukraak geverfd, met hulp van de aanwijzingen die Sandra mij stuurde.

Er zijn meerdere manieren om te verven, maar ik heb gekozen voor het verven in zakjes. Ik heb een stuk veloursstof, stukken oud laken, een bol katoen en wat ander garen geverfd. De maatlepeltjes lagen namelijk nog in onze caravan en die staat in de stalling... Als ik het idee had dat er wel erg veel vocht in de zakjes zat, rolde ik nog wat katoen van de bol en deed dat er bij. En er naar mijn idee te weinig in zat schonk ik het er gewoonweg van boven bij.

En nu ben ik zo benieuwd naar het resultaat. Ik had nog wel een probleem met het aanmaken van de zout en soda oplossing. We bleken namelijk geen zout meer op voorraad te hebben. Ik ben toen naar de schuur gelopen en heb daar de zak met strooizout aangebroken die we van de gemeente kregen. Door de warme winter hebben we dat nog niet hoeven gebruiken. Nu ben ik benieuwd of dit goed gaat komen. Het zout loste namelijk niet helemaal op en er zat ook viezigheid tussen (geen idee wat het was, zouden ook steentjes kunnen zijn of zo). Met korrels en viezigheid en al heb ik het in de zakjes gedaan. Een andere manier was ook niet echt mogelijk. Ik heb net zo lang lapjes geverfd tot de zout/soda oplossing op was. En nu moet ik dus wachten...

Waar ik nu benieuwd naar ben is of jullie nog speciale manieren hebben om de verf toe te voegen aan de stoffen in de zakjes. En of jullie het altijd precies afmeten of ook maar wat doen.
Ook zou ik wel willen weten hoe jullie de verfoplossing bewaren. Waarin bijvoorbeeld. En waar kopen jullie de stoffen om te verven? Ik las bij Sandra over mull, maar heb dat nog nergens kunnen vinden. En welke stofsoort lijkt het meest op quiltstof?

25 februari 2008

Waterwereld

Gisteren heb ik gewerkt aan een nieuw stuk, waarvan je hiernaast een stukje ziet. Het is nog niet af. Op de één of de andere manier wist ik even niet meer hoe ik er mee verder moest. Daarom laat ik het maar even liggen. Ik denk dat er nog wat kleur bij moet, maar ja, wat... En wat zal ik er van maken? Allerlei zwevende gedachten nog. Er komt vast nog wel iets uit en dan maak ik het af. Voorlopig komt het nog even op de stapel UFO's (Unfinished Objects).

Kaart gekregen van Emmy!


De postbode verraste mij vanmiddag met een envelop van Emmy. Daarin zat een prachtige kaart. Ik had hem al op haar site zien staan en toen vond ik deze de mooiste van de serie. Ik had haar niet gezegd welke ik het mooist vond en heb het aan haar overgelaten welke kaart ik zou krijgen. Dan is het extra leuk om deze te ontvangen. Dus: Emmy, heel erg bedankt, ook voor de leuke extra draadjes en zo. Die komen vast weer in een creatie van mij terecht :-).

21 februari 2008

Roze-fuchsia-paarse etui


De afgelopen dagen heb ik aan deze etui gewerkt. Elke keer een uurtje, dus het leek niet op te schieten. Maar, nu is ie af. Het zijn echt mijn kleuren.

The last few days I have been working on this pencil case. Each day for about an hour, so it seamed that it took a very long time to finish it. But.... it is finished! These are really my kind of colours.

20 februari 2008

Postkaart gemaakt om te ruilen


Eergisteren heb ik een kaart afgemaakt om te ruilen met Emmy. Ik hoop dat ze hem mooi vindt. De kaart is gemaakt van stof die ik pasgeleden heb opgegraven uit de tuin en is versierd met kraaltjes en lovertjes die ik van mijn oma heb geerfd. Ik had nog niet eerder op deze manier kraaltjes op een stuk stof gezet en vond het erg leuk om te doen, dus dat krijgt nog een vervolg.

The day before yesterday I finished a postcard to trade with Emmy. I hope she likes it. The card is made of the fabric I dug up a few day ago. I embellished the card with beads I inherited from my grandmother. I liked working this way, so I will do so again.

18 februari 2008

Bladmetaal


Vandaag kwam ik bij MUR dit bladmetaal tegen. Ik ga proberen of het ook op stof verwerkt kan worden. Het lijkt me een interessante excercitie, zeker omdat het nieuw materiaal is voor mij en het prachtige kleuren heeft. Wordt vervolgd...

Today I saw this metal voile at the local creative store. I will try if it also can be used on fabric. Interesting. Especially, because this is new material for me and it has wonderful colours. To be continued...

Tuinlappen



Het moet mogelijk zijn om lapen te verven door er natuurlijke materialen in te wikkelen en die in te graven in je tuin. Maar hoe? Ik heb het geprobeerd, maar er kwam niet uit wat ik had verwacht. De grond had al wel een paar gaten geslagen in de stof, in een poging het te verteren. Gelukkig dacht ik er nog op tijd aan dat ze onder de grond lagen. Het resultaat is wel interessant en ergens ben ik ook wel tevreden. De lap heeft natuurlijke kleuren gekregen en mooie patronen. Ik ben al begonnen om er een kaart mee te maken, die ik vandaag op de post heb gedaan voor Emmy. En ik ga er ook zeker nog meer mee doen, al weet ik nog niet precies wat. En ook ga ik meer lappen ingraven. Ik denk alleen nog even na over wat ik er in ga doen om mooie kleuren en patronen te krijgen. Tips en trucs zijn welkom.

It must be possible to dye fabric with natural material by putting this material in the fabric and put it under ground. But how? I've tried it, but it didn't work out the way I expected it to be. The fabric even had a few holes in it, because the ground was 'eating it up'. Luckily I remembered it in time, before all was gone. The result is interesting. And I am kinda content with it. This fabric has nice natural colours and nice patterns. I already made a postcard out of it for Emmy, that I posted today. And I am surely gonna make more out of it, although I don't know what. And I will put more of these fabrics in the ground. I just have to find out what I have to wrap in to it, to get nice colours and patterns. If you know how I should do this best, please let me know.

Cyber Fyber card van Susan Lenz


Oh, how beautiful! I recieved the Cyber Fyber card from Susan Lenz. It is a piece of what used to be a larger quilt. What a privilege! Susan, I hope you like my card just as well. I posted it today, with priority!

Read more about the Cyber Fyber Exhibition at: http://cyberfyberexhibition.blogspot.com/

15 februari 2008

Zwarte tas met rode accenten


14 februari 2008

Etui februari 2008


Het lijkt er op dat ik de smaak van het vervilten met de punchmachine te pakken heb. Net als de vorige etui is ook deze gemaakt van een oude legersok, waar ik wol op gelegd heb. Dit heb ik gepunched en tot slot met vrij machine quilten doorgestikt.

It seams that I am beginning to like creating things with my embellisher. Just like the first 'etui', this one is also made out of an old army sock. I put wool on it and punched it and at the end I finished it with free machine embroidery.

Kaart voor Irene


Voor één van mijn internetvriendinnen die het even echt nodig had heb ik deze kaart gemaakt. Ze was er heel blij mee en dat doet me goed. Ik vond het gezien de afbeelding wel grappig dat ze hem vandaag op Valentijnsdag in de bus kreeg, al was de kaart daar niet voor bedoeld.

I made this card for one of my cyberfriends who really needed it. She was pleased with it and that feels good. I find it funny that she received it on Valentine's Day. Even though the card wasn't send for that purpose.

10 februari 2008

Inspiratie in het bos


Vandaag ben ik met ons gezin eens lekker gaan wandelen. Heerlijk. Energie opdoen en uitwaaien. En daarbij doe ik dan ook nog een hoop inspiratie op. Kijk toch eens naar het schaduwpatroon tussen de bomen en de warme herfstkleuren door de laagstaande zon . Prachtig toch? Daar moet iets mee te doen zijn.

Today me and my family went for a walk in the woods. Very nice. Building up energy and letting the wind blow away all the sorrows. And gain a lot of in inspiration. Look at the shade pattern between the trees and the warm autumn colours that are created by the sun. Isn't it lovely? There must be something I can create with that in mind.

7 februari 2008

Klein tasje - etui

Van een oude legersok heb ik dit tasje gemaakt. Het is heel leuk om van oude materialen of materialen die gedoemd zijn in de vuilnisbak te verdwijnen iets nieuws te maken. En ineens doet het helemaal niet meer oud aan. Toch?


I made this little bag out of an old army sock of my husband. I like making new things out of fabric that is doomed to be thrown away in the garbage bin. Suddenly it doesn't seem to be that old any more. Does it?

Fiber box - eerste poging



Dit keer heb ik me laten inspireren door Jacqueline, die op haar blog mooie fabric boxes had gepubliceerd. Na wat extra uitleg via de mail ben ik er ook eens aan begonnen. Het is in ieder geval heel erg leuk om te doen. Wat minder goed gelukt is, is de stevigheid. Ik moet toch eens iets gaan verzinnen om het steviger te krijgen.

Fibercards - Postkaarten van stof

Verzonden naar: Cyber Fibre

Gegeven als dank voor zak leer aan mevrouw in Bussum

Deze kaart is nog beschikbaar om te ruilen

Omdat ik nu meedoe met het Cyber Fyber project ben ik aan de slag gegaan met Fibercards. Mijn eersten... In ruil voor de kaart die ik zelf heb gekozen zal ik er ook één gaan opsturen. Welke het gaat worden weet ik nog niet, maar ik maak er gewoon een aantal en dan kies ik wel :-)

Because I am going to trade a postcard in the Cyber Fyber project, I am working on Fibercards. My first... I do not know yet which one I will send. I will make some more and choose later :-).

5 februari 2008

Cyber Fyber

Graag raad ik iedereen aan om eens te kijken naar de webblog Cyber Fyber.

CYBER FYBER is an exhibition of international fiber art scheduled for January 8th through 20th, 2009 at Gallery 80808/Vista Studios, 808 Lady Street in downtown Columbia, South Carolina, USA. The brainchild of Susan Lenz, this exhibit will focus on the supportive, global community of fiber artists with whom Susan regularly shares new techniques, contemporary approaches to textiles, and finished work by Internet websites and blogs. The exhibition will include three primary areas: Fiber ATCs (Artist Trading Cards); fiber postcards; and the work of several invited artists. The exhibition will also include FIBER DAY and ATC trading day. From the beginning, Susan Lenz is documenting CYBER FYBER on a blog/journal.

Na het maken van een aantal ATC's ga ik voor deze gelegenheid eens iets anders doen. Een wat groter formaat. Ik ga een Fiber Postcard maken. Je mag zelf kiezen welke kaart je ervoor terug wilt en ik heb gekozen voor postcard 126. Het doet me denken aan kastelen en die mooie ronde deuren die daar in zitten. Misschien dat ik dit thema ook wel kies voor mijn eigen kaart. We zullen zien :-).

De foto is van Susan Lenz - The photo you'll see is from the Cyber Fyber-blog of Susan Lenz

4 februari 2008

Handwerkbeurs Zwolle 2008



Afgelopen vrijdag ben ik naar de handwerkbeurs geweest. Ik vind dat echt een geweldige beurs. De mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk en het aanbod is groot. Uiteindelijk heb ik dan ook meer uitgegeven dan van te voren gedacht, maar ik ben er heel blij mee. Ik heb het bovenin de la gelegd voor de foto en een paar dingen los gefotografeerd. Intussen ben ik er ook al weer druk mee bezig. Leuk, leuk, leuk...

Werk in uitvoering - wat moet het worden?


Dit is een werkstuk wat een tas zou worden, maar nu twijfel ik... Het zou ook een wandkleed kunnen worden of iets anders. Wat vinden jullie?

This piece of work was going to be a bag, but now I am in doubt. It also could be a wallhanging or something else. What do you think?

Tas februari 2008 - blauwtinten